Carrec Campercenter, specialist in installatie van camper luchtvering

Het onderstel van jouw camper heeft als doel de stabiliteit en het rijcomfort te waarborgen. Vrijwel alle campers worden geconstrueerd op basis van een standaard bedrijfswagen. Helaas hebben de fabrikanten van deze bedrijfswagens het onderstel niet specifiek op een camper afgestemd. Hierdoor zijn veel campers niet in staat de hobbels en oneffenheden in het wegdek op een goede manier te dempen. Tijdens het rijden merk je dat vooral aan een gebrek aan stabiliteit of comfort, bijvoorbeeld bij het rijden over klinkerwegen of juist inhalen van vrachtwagens op de snelweg. Gelukkig kan luchtvering bij jouw camper de oplossing bieden!

Bij Carrec hebben we jaren ervaring met het verbeteren van de rijeigenschappen van campers. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken, kunnen we het rijgedrag en comfort van jouw camper compleet transformeren. Hiervoor gebruiken wij o.a. de producten van VB Airsupension.

Voordelen luchtvering camper

Omdat campers veelal gebaseerd zijn op bedrijfswagens, laat het standaard camper onderstel helaas in sommige situaties te wensen over. Die onderstellen zijn ontworpen om soms heel zwaar beladen te zijn, maar over het algemeen onder de maximale belading te rijden
Bij een camper is dat precies tegenovergesteld. Deze zijn in veel situaties juist erg zwaar beladen. Het standaard onderstel van de camper, ontworpen om als bedrijfswagen te fungeren, is op dat gewicht helemaal niet berekend. De auto staat dan veelal te laag, heeft geen veerweg en kan onzeker aanvoelen tijdens het rijden. Dit is voornamelijk merkbaar op de snelweg of tijdens inhalen van vrachtwagens.
Door luchtvering onder de camper te monteren wordt de auto een stuk stabieler, heeft deze weer veerweg en is onzekerheid op snelheid of met inhalen verleden tijd.

Voordelen van luchtvering ten opzichte van het standaard bedrijfswagen onderstel zijn:
– Toegenomen comfort onder alle omstandigheden.
– Veiliger gevoel, zowel beladen als onbeladen.
– Overhellen wordt tegen gegaan door de sterkere constructie van luchtvering.
– Luchtvering is onderhoudsvrij.
– Volledige luchtvering kan fungeren als levelsysteem, om de camper waterpas te zetten.
– Eenvoudig in gebruik; afhankelijk van het systeem is alles automatisch geregeld of is eenvoudig te zien hoe veel druk zich in het luchtsysteem bevindt én is de luchtdruk aan te passen aan de belading.

Is luchtvering de oplossing voor jouw camper?

Voor een oplossing op maat is het belangrijk dat we samen de wensen door nemen en ervaren hoe de camper nu rijdt. Zo kunnen we onze ervaring spiegelen aan jouw wensen en je een advies op maat geven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je meer informatie over luchtvering op jouw camper of bedrijfswagen? Neem gerust contact met ons op! We beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk!

Luchtvering van de camper

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van uw auto te bepalen.

  Camper Luchtvering ervaring en reviews

  Het rijgedrag van onze camper, Knaus Vansation gebouwd op een Fiat Ducato is beoordeeld door Carrec. Advies was om andere schokbrekers en luchtvering achter te laten plaatsen. We hebben dit door Carrec laten uitvoeren en zijn bijzonder tevreden. Een wereld van verschil! De intake, uitvoering en verdere afhandeling zijn super. Duidelijk mensen die weten waar ze het over hebben.
  Peter

  Mijn Volkswagen Bus laten voorzien van VB-Fullair 4C luchtvering, wat een geweldige upgrade.
  De installatie is echt netjes gedaan. Ook goed advies gekregen over upgrade van de remmen gezien deze bus word omgebouwd naar Camper, heb dit ook laten uitvoeren. Ben erg tevreden en kom zeker terug voor onderhoud van mijn Bus.
  Wouter

  Dit bedrijf is champions league. Chiptuning advies op maat en belofte waarheid geworden, zoveel meer comfort rijden Fiat Ducato buscamper. Grondige inspectie en mij perfect meegenomen onder de auto om eea toe te lichten. Waarom zien zij zaken die andere garages eerder niet zagen? Daarom met vertrouwen ingegaan op advies en offerte mbt hulpvering plaatsen. Wat een verschil! Top ervaring.
  Melvin

  Onze camper laten voorzien van andere vering/schokdempers. Super blij mee.
  Allemaal snel en professioneel gegaan
  Gerben

  Onze buscamper reed stug en oncomfortabel; een intake/diagnose bij Carrec toonde dat het veersysteem overbelast was. Na een passend advies is de bus opgewaardeerd met grotere veren aan de voorzijde, hulpluchtvering aan de achterzijde en rondom actieve veerdempers. Wat een verschil! Het rijdt nu strak en soepel; bochten en slechte wegen worden nu ook op een prettige manier ervaren. Het sleutelwerk is erg netjes, vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd. Top gedaan! En wat een fijne buscamper is het geworden.
  Hans

  Maak een afspraak om het onderstel van jouw camper te beoordelen!

  Contactgegevens

  Carrec Campercenter BV
  Sterrenbergweg 38
  3769 BT Soesterberg