Laat jouw Fiat Ducato camper chiptunen door Carrec Campercenter!

De Fiat Ducato is verreweg de populairse basis voor vrijwel alle camper fabrikanten. Zo’n 2/3e van alle campers staat op basis van het Fiat chassis. De Ducato staat bekend als een betrouwbare reisgenoot die je veilig en prettig naar je bestemming brengt. De ideale keuze voor een camper!

Toch kan het met belading voorkomen dat de camper vermogen tekort komt. De camper trekt dan niet lekker een heuvel op, waardoor onnodig veel teruggeschakeld moet worden. Een andere veel gehoorde klacht is de hoeveelheid moeite die het kost om andere weggebruikers in te halen.

De oplossing voor dit gevoel is het chiptunen van de motor van jouw Fiat camper. Bij chiptuning wordt de software van de motorcomputer op maat aangepast naar een nieuwe specificatie, waardoor het motorvermogen en koppel toenemen. Bij campers is het voornamelijk van belang dat het koppel toe neemt, omdat de hoeveelheid koppel de meeste invloed heeft op hoe snel een camper aan voelt.

Door het optimaliseren van de motorprestaties kan ook brandstofverbruik bij gelijkblijvende rijstijl verbeterd worden. Chiptuning is dan ook een populaire optie voor diegenen die meer uit hun Fiat Ducato camper willen halen, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van comfort, gebruiksgemak en brandstofverbruik.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw camper? Neem gerust contact met ons op, of gebruik ons contactformulier voor meer informatie en een gespecificeerde prijsopgave!

Vermogenswinst Fiat Ducato Tuning

De vermogenswinst die we kunnen behalen is afhankelijk van de motorisering van de Fiat Ducato. De meest voorkomende variant voor campers is de variant met 131pk, de Multijet 130. Hieronder een voorbeeld van de tuningwaarden die we met deze camper kunnen behalen. Waarden zijn gebaseerd op een Fiat Ducato uit 2018.

Bekijk de vermogenswinst na chiptuning voor jouw Fiat Ducato camper!

Bouwjaren 2011-2016

Bouwjaren 2016-2019

Bouwjaren 2019-2021

Joep Schuurman, eigenaar van Carrec Campercenter, over onze tuningvoorwaarden

”Inmiddels hebben we bij Carrec al meer dan 10 jaar ervaring met het tunen van personenauto’s, bedrijfswagens en campers. Vanuit ons revisieverleden weten waar de marge in verbrandingsmotoren zit. De combinatie van al die aspecten geeft ons de mogelijkheid een ‘niet goed, geld terug’ garantie te bieden. Ben je niet tevreden met het resultaat van de tuning? Dan gaan we samen kijken of een extra aanpassing van de software mogelijk is om de auto toch naar wens te maken. Lukt dat niet, draaien we de tuning kosteloos terug en krijg jij het geld van de originele tuning ook terug. Zo overtuigd zijn wij van het resultaat!”

-Joep Schuurman, eigenaar van Carrec Campercenter

Benieuwd of jouw camper ook te tunen is? Neem contact met ons op!

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van uw auto te bepalen.