Waarom een camper chiptunen?

Wat meer trekkracht, waardoor rijden in de bergen of even een vrachtwagen inhalen veel makkelijker gaat is een goede reden om de software van de motor in een camper aan te passen, ook wel camper tuning genoemd. Als de motor en camper in goede conditie zijn, kan dat veilig en zonder invloed op de betrouwbaarheid uitgevoerd worden.

Welke campers zijn geschikt voor chiptuning?

Eigenlijk is elke modernere (grofweg vanaf bouwjaar 2008) camper te chippen, of dat nu een Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Ford Transit of Peugeot Boxer is. Veel campers worden geleverd in verschillende vermogensvarianten geleverd. Als we weten wat het vermogen is van de sterkste variant, is dat het potentieel waarvan de fabrikant weet dat dit veilig benut kan worden. In een aantal gevallen is er nog meer ruimte in het ontwerp van de motor en kan de camper nog iets meer vermogen leveren. Uiteraard doen we dat altijd met respect voor het materiaal en met een veilige marge gelaten.

We werken alweer heel wat jaren aan campers, we onderhouden, repareren en verbeteren tenslotte allerlei typen camper. Bovendien kennen we de bedrijfsauto’s waarop de campers gebaseerd zijn als geen ander. Dat is de reden dat we zo grondig en stapsgewijs kunnen controleren of de motor helemaal in orde is. We controleren het storingsgeheugen, maken een proefrit voor en na de tuning waarbij we de motorstuurdata bekijken om te zien of alles werkt zoals het bedoeld is. Als laatste check voeren we voor we gaan programmeren een visuele inspectie van de camper uit in de werkplaats. Als alles in orde is, wordt de software op maat en gespecificeerd voor de camper geschreven.

Tuning heeft een heel aantal voordelen. Er zijn veel situaties waarin je je helemaal niet, of in ieder geval maar kort wilt bevinden. Op een snelweg met een slakkengangetje de berg oprijden omdat je vermogen mist, is vervelend en geeft een onveilig gevoel. Een vrachtwagen inhalen waarvoor je een aanloopje moet nemen om er niet veel te lang naast te zitten of er voorbij te kruipen, zorgt voor stress die je niet wilt op reis. Door tuning uit te voeren kunnen deze situaties vermeden worden en rijdt de camper vele malen prettiger.
Zoals in bovenstaande video te zien is, pakt de motor na de tuning veel makkelijker op, voelt soepeler aan en is schakellui te rijden. Het grootste voordeel zit in de versnelling van de camper, die secondes snellere acceleratie maken inhalen en invoegen veel makkelijker.

Vervalt garantie of de APK na chiptuning van een camper?

Wij doen uiteraard niets aan campers of de techniek ervan waar het niet voor bedoeld is. Laat staan dat het wettelijk niet in orde zou zijn. De APK is geen enkel probleem na het uitvoeren van chiptuning bij jouw camper.

De fabrieksgarantie is meestal twee jaar. Voor hele jonge campers is het verstandig om met de dealer van de camper te bespreken of die garantie onverminderd blijft gelden na het chippen. Is de Camper wat ouder en is de fabrieksgarantie inmiddels vervallen, maakt dat niet meer uit.

Ben je benieuwd geworden wat de mogelijkheden voor chiptuning van jouw camper zijn? Aarzel dan niet om on meer informatie te vragen. Dat kan door ons te bellen op: 0346-350890, een bericht te sturen via onderstaand formulier of te mailen naar: info@carrec-technocenter.nl

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van uw auto te bepalen.

  Waarom Carrec Campercenter?

  Hier zijn wij sterk in

  Dealer van VB Air Suspensions

  We monteren graag het systeem om jouw camper helemaal naar wens te maken!

  Camper Chiptuning Specialist

  We tunen dagelijks verschillende typen campers!

  Bekend van AutoWeek ”Klokje Rond Campers”

  Laat jouw camper volledig nakijken zoals bij AutoWeek Campers!