Carrec Technocenter, specialist in montage van camper luchtvering

Hulpluchtvering van VB Air Suspensions maakt het mogelijk vering tussen bepaalde waarden in te stellen. Het luchtveersysteem filtert oneffenheden tijdens het rijden mooi weg waardoor het rijcomfort en de stabiliteit van de camper aanzienlijk toenemen. Afhankelijk van het type en leeftijd van uw camper, kan de luchtvering voor zowel de vooras als achteras geleverd worden. VB Air Suspensions onderscheidt in haar gamma 3 typen hulpluchtvering: VB SemiAir basis, VB SemiAir Comfort en VB LevelAir.

Door de druk in de luchtbalgen te variëren, kan de rijhoogte zelf geregeld worden. Dankzij een ‘tweekamersysteem’ kan de bestuurder bovendien kleine ladingverschillen links en rechts zelf opheffen. Heeft u een voertuig dat veelal gemiddeld tot zwaar beladen is? En wilt u zelf de rijhoogte kunnen variëren? Dan is het installeren van camper luchtvering van VB Air Suspensions een uitstekende optie.

VB SemiAir Basis

Het VB-SemiAir-basissysteem maakt het mogelijk de vering binnen bepaalde grenzen in te stellen. Bij een voertuig met bladveren wordt een luchtbalg tussen het chassis en de achteras gemonteerd. Deze luchtbalg ondersteunt de bestaande bladveer. Het VB-SemiAir basissysteem is dan ook een geschikte optie voor voertuigen die altijd zwaar beladen zijn en die af en toe te maken hebben met een wisselende belading (de druk kan nagenoeg altijd gelijk blijven).

De VB-SemiAir wordt geleverd als een tweekamersysteem. Het basissysteem dient u zelf met een externe luchtvoorziening op druk te brengen, bijvoorbeeld met een bandenvulinstallatie .Dat houdt in dat de luchtbalgen niet met elkaar in verbinding staan. Door het gebruik van een tweekamersysteem kan de vering links en rechts afzonderlijk worden ingesteld, waardoor het voertuig zelfs recht kan worden gezet als het ongelijkmatig beladen is.

Het VB-SemiAir-basissysteem bestaat uit twee luchtbalgen, bevestigingsmateriaal, luchtleidingen en twee vulventielen.

VB SemiAir Comfort

Het VB SemiAir comfortsysteem combineert de gemakken van het basissysteem met de mogelijkheid om de hoogte van de auto in te stellen. Het systeem ondersteunt de bestaande vering van de auto. VB SemiAir Comfort is voornamelijk geschikt voor auto’s die regelmatig zwaar beladen zijn en last hebben van die belading. Het luchtveersysteem helpt de bestaande vering om het gewicht van de camper of bedrijfswagen beter aan te kunnen.
De VB-SemiAir comfort wordt geleverd als een tweekamersysteem. Dat houdt in dat de luchtbalgen niet met elkaar in verbinding staan. Door het gebruik van een tweekamersysteem kan de vering links en rechts afzonderlijk worden ingesteld, waardoor het voertuig zelfs recht kan worden gezet als het ongelijkmatig beladen is.

De VB-SemiAir bestaat uit een bedieningspaneel met twee nanometers, twee hoog/laag-schakelaars en een ‘’heavy duty’’ compressor. Met de hoog/laag-schakelaars kunt u de rijhoogte van uw voertuig eenvoudig verhogen en verlagen. Zo kunt u de luchtbalgen optimaal oppompen, want de manometers geven de druk nauwkeurig weer in uw systeem.

VB LevelAir

VB LevelAir combineert het VB SemiAir systeem met automatische hoogteregeling. De hoogte wordt automatisch geregeld, samen met de maximale en minimale druk in de luchtbalgen. Op die manier wordt het voertuig door de computer altijd op de juiste hoogte en met de juiste druk in de luchtbalgen afgesteld.

VB LevelAir is een systeem dat uitstekend geschikt is voor auto’s die te maken hebben met wisselende belading. Als de belading verandert, zorgt het LevelAir systeem ervoor dat het voertuig op de juiste hoogte blijft en het systeem de juiste druk heeft. Door het automatische systeem, hoeft de bestuurder hier niets voor te doen. Het VB LevelAir systeem neemt alle ongemakken weg en past zich helemaal naar uw wens aan.

Vb LevelAir

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van uw auto te bepalen.